Ample controale pentru prevenirea delictelor silvice. Amenzi de 13.000 de lei

Ample controale pentru prevenirea delictelor silvice. Amenzi de 13.000 de lei
Poliţiştii clujeni au desfăşurat miercuri şi joi ample controale de specialitate pentru prevenirea delictelor silvice, precum şi pentru verificarea modului de exploatare, debitare, transport şi comercializare de material lemnos.

Împreună cu specialişti din cadrul Comisariatului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj, ei au acţionat pe raza localităţilor Beliş, Călăţele şi Răchiţele, la societăţi comerciale şi structuri silvice care au ca principal obiect de activitate recoltarea şi comercializarea de material lemnos.

"În urma activităţilor au fost identificate mai multe nereguli la H.G. 470/2014 referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, precum şi la Legea 171/2010 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De exemplu, în cadrul unei structuri silvice au fost identificate nereguli în ceea ce priveşte implementarea avizelor de însoţire a materialului lemnos în aplicaţiile specifice.", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 5.000 de lei, iar pentru circa 40 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 5.000 de lei, a fost dispusă măsura confiscării valorice. Totodată, s-a dispus suspendarea acordului de eliberare a documentelor cu regim special pe o perioadă de trei zile.

De asemenea, în urma controlului efectuat la sediul unei societăţi comerciale s-au constatat nereguli privind implementarea avizelor de însoţire a materialului lemnos în aplicaţiile specifice. Astfel, peste 13 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 5.500 de lei, au fost confiscaţi valoric, s-a aplicat o amendă de 3.000 de lei şi s-a dispus suspendarea acordului de eliberare a documentelor cu regim special, tot pentru trei zile.

Nu în ultimul rând, controlul poliţiştilor la o firmă din Călăţele a avut ca rezultat, de asemenea, constatarea unor nereguli referitoare la completarea avizelor de însoţire eliberate. În consecinţă, s-a aplicat o sancţiune în valoare de 5.000 de lei. Poliţiştii au confiscat valoric circa 6 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 700 de lei, întrucât ar fi fost achiziţionat ilicit de la o persoană fizică.

Comenteaza