Anchetă internă a SRI după audierea lui Daniel Dragomir

Anchetă internă a SRI după audierea lui Daniel Dragomir
Serviciul Român de Informaţii a transmis o adresă Comisiei de Control SRI în care cere elemente concrete, după audierea fostului colonel Daniel Dragomir.

Potrivit unui comunicat remis de Serviciul de Informaţii, acestea urmează să fie folosite într-o anchetă internă.

Comunicarea se referă la expunerile publice cu legătură la declaraţiile lt.col.(r) DRAGOMIR DANIEL. În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deţinute, în vederea derulării investigaţiilor şi cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern", se arată în comunicatul transmis de SRI.

Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, că ancheta internă a fost demarată imediat după prima apariţie în spaţiul public a fostului colonel SRI, Daniel Dragomir.

Fostul angajat al Serviciului a vorbit pentru prima dată, la România Tv, despre implicarea SRI în viaţa politică, în Justiţie şi în media. Dragomir spunea că Serviciul are acoperiţi atât în presă, lucru care nu a fost infirmat de SRI, cât şi în alte domenii.

Dragomir a vorbit şi despre "culoarele" Justiţiei şi ale mediei, adică implicarea SRI în realizarea de rechizitorii, alegerea unui complet de judecată şi mai apoi asigurarea unui traseu pentru o sentinţă dorită. Implicarea în justiţie a fost infirmată de SRI

Daniel Dragomir a fost audiat până acum de trei ori în Comisia de Control SRI, acolo unde a prezentat şi o listă de 65 de nume care ar putea confirma spusele sale.

Pe lângă această solicitare, Serviciul Român de Informaţii a mai transmis în Parlament încă două adrese. Una dintre ele face referire la Comisia privind alegerile din 2009.

Comenteaza