Anchete la secții de votare din Mera și Suceagu. O treime din reclamații, neconfirmate

Anchete la secții de votare din Mera și Suceagu. O treime din reclamații, neconfirmate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat că până la ora 15:00 a primit 318 sesizări despre procesul electoral, însă 119 dintre ele nu s-au confirmat.

Au fost aplicate 34 de amenzi, de 38.000 de lei,  şi se fac cercetări pentru 37 de infracţiuni sau contravenții electorale, a precizat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

”De la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice. Cu privire la alte 111 sesizări, se efectuează în continuare verificări. Până la această oră, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, fiind aplicate 20 de avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Cele mai frecvente fapte contravenţionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot. Se efectuează cercetări cu privire la 37 de infracţiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot”, a spus oficialul MAI.

În judeţul Cluj, poliţiştii efectuează verificări cu privire la posibile fapte de mită electorală săvârşite în preajma unor secţii de votare din localităţile Mera şi Suceagu.

MAI a mai anunţat că în capitală şi în 18 judeţe, au fost înregistrate 25 de cazuri medicale, în majoritatea cazurilor fiind vorba de lipotimii, stări de ameţeală sau traumatisme suferite în cădere în urma leşinului. Pentru cinci persoane a fost nevoie de transport la spital, restul primind primul-ajutor la faţa locului de la echipajele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare.

Comenteaza