Andrei Marga, în EXCLUSIVITATE: "Cancelaria Germaniei a cerut ca în Aula Magna să predomine universitarii şi studenţii"

Andrei Marga, în EXCLUSIVITATE:
Andrei Marga, rectorul UBB, a vorbit pentru Ziua de Cluj despre culisele vizitei Angelei Merkel.
Rectorul UBB, Andrei Marga, artizanul vizitei la Cluj a celei mai puternice femei din lume, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a acordat joi un amplu interviu pentru Ziua de Cluj şi ziuadecj.ro.

"Cancelaria Germaniei a solicitat în mod expres ca vizita Angelei Merkel la Cluj să fie axată pe întâlniri cu universitari şi studenţi, cerând inclusiv ca publicul din Aula Magna să fie dominat de aceste categorii", a dezvăluit Marga.

Acesta a dezvăluit şi un amănunt dintr-o altă întâlnire cu un cancelar german. "În 1997, Helmuth Kohl ne-a întrebat, la o delegaţie din care făceam parte, alături de preşedintele Emil Constantinescu şi de ministrul Culturii de atunci, Ion Caramitru, "spuneţi, cu ce pot să vă ajut?" Unul dintre răspunsuri a devenit apoi fapt: desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală a Europei, zece ani mai târziu", a povestit rectorul UBB.

Fragmente din declaraţiile lui Andrei Marga le puteţi citi mâine, în Ziua de Cluj, iar întregul interviu va fi publicat luni în Ziua de Cluj şi pe ziuadecj.ro.

Comenteaza