Angajat de probă, dar continuă greva foamei VIDEO

Angajat de probă, dar continuă greva foamei VIDEO
Aflat în a cincea zi de greva foamei, fostul angajat al Mechel Câmpia Turzii, Mircea Florea este nemulţumit de jobul primit.

UPDATE - adaugă declaraţia audio şi imagini video. Click pe fotografie

Fostul angajat al unei firme subsidiare a Mechel s-a prezentat azi la noul loc de muncă, unde lucrează ca zilier, dar continuă protestul, pentru că e nemulţumit de condiţiile de salarizare.

"Deocamdată stau şi privesc la ce-o să se întâmple. Am primit o ofertă de la o firmă de ecarisaj. Aici mi-au oferit un salariu de 1.000 de lei, dar e pentru un post cu studii medii. E destul de puţin, pentru că nu e în concordanţă cu scumpirile. O să continui greva foamei până când o să semnez contractul de muncă, pentru că ştiu că după aceea o să fiu dat uitării", a spus Mircea Florea, pentru ZIUA de CLUJ.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a cerut autorităţilor, în luna iulie, să fie eutanasiat de ziua lui, pe motiv că nu-şi găseşte de lucru.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj susţin că grevistul e angajat ca zilier, pe o perioadă de probă de o săptămână.

"Nu ştiu cât o să mai vin la lucru, pentru că mă simt destul de slăbit, organismul se resimte", a spus Florea, aflat în a cincea zi de greva foamei.

Omul lucrează ca tehnician la o firmă de ecarisaj din Turda.

"Domnul Florea e în prima zi de muncă la noul job. Lucrează ca zilier, timp de o săptămână, pentru a vedea dacă se acomodează cu condiţiile de lucru. Eforturile noastre s-au concentrat ca să-i găsim un loc de muncă, dată fiind situaţia sa, care nu e una uşoară. Noi nu putem obliga vreun agent economic să facă angajări, iar această ofertă e un început", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Comenteaza