Angajată la Compania de Apă Someş, atacată şi sfâşiată în plină stradă de un ciobănesc caucazian

Angajată la Compania de Apă Someş, atacată şi sfâşiată în plină stradă de un ciobănesc caucazian
Atacul patrupedului a survenit printr-o poartă uitată deschisă în timp ce femeia citea apometrele.

Ioana Cosmina Mureşan are 36 de ani şi este angajată a Companiei de Apă Someş, filiala Gherla. Pe 3 mai, aceasta se afla în timpul programului de muncă şi citea apometrele împreună cu un coleg pe strada Ciocârliei din Gherla.

„Mergeam pe stradă, cu treabă, şi la un moment dat prin poarta rămasă întredeschisă de la o curte a ieşit brusc un caucazian uriaş, după care a sărit direct pe mine. M-a trântit la pământ şi m-a muşcat crunt, de şold şi de mână, după ce m-a târât câţiva metri, iar norocul meu a venit din partea colegului, care avea la el o bară de fier. L-a lovit cu bara pe animal, până ce acesta s-a retras înapoi în curte, schelălăind, dar eu pot spune că - nici mai mult, nici mai puţin - colegul mi-a salvat viaţa", povesteşte, încă tulburată, femeia.

Aceasta mai spune că la scurt timp a apărut şi stăpânul neglijent al câinelui, care a închis în sfârşit poarta, iar Salvarea, sosită şi ea, a transportat-o de urgenţă la Spitalul Municipal. După ce i-au acordat primul ajutor, medicii au cusut-o la mână şi i-au pansat şoldul, apoi i-au administrat vaccinul antirabic, obligatoriu în asemenea situaţii.

"Din păcate câinele nu avea vaccinurile la zi şi din această cauză sunt obligată de-acum să suport şi alte cinci şedinţe de vaccinuri, tocmai la Spitalul din Dej, pe lângă desele deplasări la spitalul din Gherla, pentru schimbarea bandajului", adaugă victima.

Aceasta spune că nu-l va cruţa pe stăpânul câinelui şi va întocmi plângere penală pe numele său, mai ales că animalul de companie e renumit în zonă prin ferocitatea lui. Anul trecut o altă trecătoare a fost muşcată de către patrupedul respectiv în aproximativ aceleaşi condiţii, după ce proprietarul său uitase din nou poarta deschisă.

La final, medicii legişti clujeni i-au eliberat femeii un certificat medico-legal, recomandându-i 30 de zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza