Angajații închisorii din Gherla, cercetați în cazul tentativei de evadare a lui Miki Lupu

Angajații închisorii din Gherla, cercetați în cazul tentativei de evadare a lui Miki Lupu

Cazul deținutului Mădălin Miki Lupu, închis la Penitenciarul Gherla, prins că voia să evadeze, face valuri. Șapte angajați cu funcții de execuție și conducere sunt cercetați de comisia de disciplină pentru că și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu neglijență și superficialitate.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), după tentativa de evadare s-a dispus și reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, consemnează Gherla Info.

„În 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. S-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu”, arată ANP.

În legătură cu acest caz a fost sesizată Poliția Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, menționează ANP.

În 12 decembrie, a fost descoperită o tentativă de evadare a unui deținut periculos, cu mai multe crime la activ. Acesta a folosit un obiect ascuțit improvizat și a încercat perforarea peretelui camerei de deținere. Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/ 27cm/ 33cm, în peretele camerei, nu într-un tunel, așa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spațiul public, a precizat la acea dată penitenciarul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza