Angajaţii unei societăţi din Someşeni, terorizaţi de romi. Un muncitor a fost bătut crunt, chiar în vestiar

Angajaţii unei societăţi din Someşeni, terorizaţi de romi. Un muncitor a fost bătut crunt, chiar în vestiar
Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost bătut de un grup de romi chiar în vestiarul firmei unde lucrează. Şi şeful său a primit ameninţări.

Constantin Sava este originar din Buzău. Lucrează ca muncitor necalificat la o firmă de procesare a dozelor din aluminiu din cartierul clujean Someşeni. Marţi dimineaţa, el a luat o bătaie îngrozitoare de la un grup de romi. 

"Azi dimineaţă, (n.r. - marţi, 7 aprilie) la ora 7 eram la vestiar, îmi îmbrăcam hainele de muncă şi mă pregăteam să încep treaba. Numa` m-am trezit că nişte romi din Apahida mă cheamă afară, să-mi spună ceva. Eu am refuzat, însă ei au intrat după mine şi au început să mă lovească plini de furie, cu pumnii şi picioarele, agitând de asemenea un cuţit - cu care din fericire, nu am fost împuns", a povestit tânărul.

Buzoianul spune că romii respectivi sunt prieteni buni cu un fost coleg, concediat între timp de conducerea firmei, care-i păstrează pică şi-l consideră vinovat de plecarea sa.

Directorul punctului de lucru confirmă povestea lui Constantin Sava şi spune că întâmpină, la rândul său, probleme din partea aceluiaşi grup, care-l ameninţă până şi pe el: "Voi merge mai departe în instanţă, vom depune plângere împotriva respectivilor şi aşteptăm ca instituţiile abilitate să-şi facă datoria, ca să nu ne mai trezim terorizaţi de grupurile de romi."

Pentru loviturile suferite, medicii legişti i-au acordat tânărului 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza