ANI: Mate Andras (UDMR) şi-a angajat soţia la Biroul Parlamentar

ANI: Mate Andras (UDMR) şi-a angajat soţia la Biroul Parlamentar
ANI a făcut sesizare la Parchet cu privire la faptul că deputatul Mate Andras şi-a angajat soţia la Biroul Parlamentar.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către cinci deputaţi, printre care şi deputatul UDMR Mate Andras, a infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit ANI, András-Levente MÁTÉ, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soției sale, Erzsebet MÁTÉ, în perioada 16.03.2010 - 01.01.2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorală nr. 13 Cluj, încălcând, astfel, prevederile Legii privind măsurile pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi, în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

ANI, cere anularea contractelor încheiate prin încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. "Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la datarămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective", mai cer reprezentanţii ANI.

Alţi patru deputaţi sesizaţi de către Agenţia Naţională de Integritate sunt Oana Nicuescu Mizil Ştefănescu Tohme, Sonia-Maria Drăghici, Mihai Radan şi Stelică Iacob Strugaru.

Comenteaza