Foto Animale sfâșiate de URS într-o comună din Cluj

Animale sfâșiate de URS într-o comună din Cluj
Animale sfâșiate de urs într-o comună din Cluj
Animale sfâșiate de urs într-o comună din Cluj
Animale sfâșiate de urs într-o comună din Cluj

De o săptămână un urs dă târcoale gospodăriilor din Recea Cristur. Avertizarea Ro Alert către oameni să stea în case după lăsarea serii, i-a lăsat cale liberă ursului la sfâșiat animale. 

Locuitorii comunei Recea Cristur sunt terorizați de un urs care dă tarcoale prin zonele locuite. Animalul sălbatic a fost surprins de camerele de supraveghere cum se plimba pe străzile comunei, în mai multe sate, a transmis dejeanul.ro

Inițial oamenii au crezut ca “vizita” ursului ar fi fost una ocazională și că fiara doar s-ar fi rătăcit coborând prea mult din pădure.

Apoi oamenii şi-au dat seama că ursul este în căutare de hrană şi că animalele din gospodarie le sunt în pericol. De fapt mai multe nopţi la rând ursul a intrat în gospodăriile din Ciubăncuţa şi Ciubanca.

În localitatea Ciubanca ursul le-a distrus oamenilor mai multi stupi, iar în altă noapte, a intrat in anexa în care erau ţinute caprele şi a sfâşiat câteva dintre ele. Oamenii scriu pe pagina de Facebook a Primăriei Recea Cristur că ursul a fost văzut și în satul Escu din comuna Recea Cristur sau că din anul 1955 nu au auzit de urși în Recea Cristur.

Autorităţile locale au transmis şi o avertizare către populaţie, prin care oamenii sunt îndemnaţi să nu iasă din case după lăsarea întunericului.

“În atenția cetățenilor din comuna Recea-Cristur. Vă aducem la cunoștință că de câteva nopți este semnalată prezenţa unui urs pe raza comunei care a produs și pagube materiale, intrând în gospodăriile cetățenilor.

Motiv pentru care vă rugăm să fiți precauți și să semnalați autoritățile locale sau serviciul de urgenţă 112”, a transmis Primaria Recea Cristur în urmă cu o săptămână, când ursul a fost filmat de camerele de luat vederi din localitate. 

Comenteaza