Şantajişti profesionişti, prinşi în flagrant de poliţişti. Vezi cum acţionau

Şantajişti profesionişti, prinşi în flagrant de poliţişti. Vezi cum acţionau
Trei persoane, membre ale unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de înşelăciune şi şantaj, au fost prinse în flagrant de poliţiştii clujeni, care i-au reţinut pentru 24 de ore.

Membrii grupului au fost prinşi în cursul zilei de luni, pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu ocazia unui flagrant organizat de poliţişti de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Asupra lor au fost găsite sumele de 3.700 de euro, respectiv de 2.500 de lei, dintre care 2.000 de lei marcaţi, bani care ar proveni din comiterea de infracţiuni.

"Din cercetări, a rezultat că membrii grupării, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 55 de ani, din judeţele Cluj şi Harghita, se angajau în efectuarea unor lucrări de înlocuire a jgheaburilor şi ţiglelor de pe acoperişurile imobilelor, solicitând persoanelor vătămate o sumă modică. La finalizarea lucrării, prin ameninţări repetate cu acte de violenţă, bărbaţii în cauză exercitau presiuni asupra persoanelor vătămate şi familiilor acestora, pentru a le remite alte sume de bani", au precizat poliţiştii.

Până în prezent, în sarcina membrilor grupării s-au reţinut două acte distincte de şantaj şi înşelăciune, fapte comise în luna august, pe raza municipiului Cluj-Napoca, asupra a două persoane vătămate.

Faţă de cei trei s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de ,,şantaj" şi „înşelăciune", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea probării întregii activităţi infracţionale a grupării.

Comenteaza