2019 vine cu salarii mai mari pentru militari. Posturi vacante la Unitatea de Aviație Cluj

2019 vine cu salarii mai mari pentru militari. Posturi vacante la Unitatea de Aviație Cluj
| Foto: Unitatea Speciala de Aviatie Cluj-Napoca

Salariile militarilor au fost majorate de la 1 ianuarie cu 25%. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a scos la concurs trei posturi în cadrul Unității Speciale de Aviație din Cluj-Napoca (USACN).

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va organiza un concurs, prin încadrare directă, cu recrutare din sursă externă, la USACN, următoarele posturi:

  • un post de subofițer administrativ principal la structura financiar-contabilitate, din statul de organizare a USACN
  • un post de subofiţer operativ principal la Biroul Logistic - compartimentul asigurare tehnico-materială a zborului
  • un post de subofițer tehnic principal la compartimentul comunicații aeronautice și tehnologia informației, din statul de organizare a USACN

Mai multe informații sunt afişate pe site-ul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

Persoanele interesate se pot înscrie la concurs până la data de 25.01.2019, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00-16:00, pe baza cererii de înscriere, conform modelului disponibil pe pagina instituției, a cărții de identitate, precum şi a CV-ului în format Europass.

Cererile pot fi depuse personal, la secretariatul Serviciului Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu sediul în Calea Ion Zăvoi nr. 14, sectorul 1, Bucureşti, ori prin fax, la numărul 021.311.39.09.

Salarii mai mari la MAI și MApN, de la 1 ianuarie 2019

Salariile poliţiştilor şi militarilor au crescut de la 1 ianuarie, prin ordonanța de urgență a guvernului nr. 114/2018, prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru 2019.

Potrivit noilor prevederi, începând cu 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție s-au majorat cu 25% din diferența dintre nivelul actual și cel prevăzut de lege pentru anul 2022. 

Totodată, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru decembrie 2018, dacă legiuitorul nu a prevăzut în mod expres în cuprinsul ordonanței de urgență o altă modalitate de calcul pentru aceste drepturi.

Ordonanța stabilește că se menține măsura de acordare a majorărilor salariale corespunzătoare pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care nu se lucrează, precum și cele pentru munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuții pentru desfășurarea activităților deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, care se plătesc prin raportare la solda de funcție/salariul de funcție sau, după caz, la salariul de bază cuvenit(ă) majorat, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții.

VEZI AICI LISTA Salariilor militarilor din MApN, din ianuarie 2019

Comenteaza