Anul 2024 va fi dedicat eroului naţional Avram Iancu

Anul 2024 va fi dedicat eroului naţional Avram Iancu

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă. În 2024 se vor împlini 200 de ani de la nașterea revoluționarului român pașoptist Avram Iancu.

Premierul Nicolae Ciucă a efectuat, joi, o vizită în judeţul Alba, și i-a adus un omagiu lui Avram Iancu: „Eroul naţional transilvănean rămâne un model care trebuie făcut cunoscut şi generaţiilor viitoare”.

„Nu puteam veni în Ţara Moţilor fără a aduce un omagiu eroului naţional Avram Iancu, un înaintaş iubit de toţi românii, dar mai ales de românii transilvăneni. Personalitate cu rol proeminent în istoria ţării noastre, intelectual condus de patriotism, a fost în acelaşi timp un om al acţiunii, care şi-a pus faptele şi talentul de avocat în slujba poporului şi a idealului de unire.

România de astăzi nu ar fi fost posibilă fără curajul, fără implicarea şi eroismul unor astfel de oameni. Tocmai de aceea poporul nu l-a uitat, îi păstrează vie amintirea şi-l comemorează în fiecare an. Eroul naţional transilvănean rămâne un model care trebuie făcut cunoscut şi generaţiilor viitoare”, a scris pe Facebook Ciucă.

Liderul liberalilor anunţă că anul 2024, când se vor împlini 200 de ani de la naşterea marelui revoluţionar paşoptist, va fi dedicat eroului naţional Avram Iancu.

„Merită respectul urmaşilor săi pentru idealurile pentru care a luptat şi, mai ales, pentru că şi-a câştigat locul în inimile tuturor românilor prin acţiunile sale. Tinerii de astăzi au nevoie de modele inspiraţionale şi trebuie să ştie că ţara noastră este astăzi un stat european modern datorită marilor oameni de stat care şi-au iubit ţara”, a încheiat Ciucă.

Comenteaza