ŞANŢUL a devenit spaţiu de parcare fără voie! Cauciucurile extrem de uzate, pericol pe şosele

ŞANŢUL a devenit spaţiu de parcare fără voie! Cauciucurile extrem de uzate, pericol pe şosele
| Foto: https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro

Poliţia Română a distribuit duminică, pe Facebook, fotografia unor cauriunuri extrem de uzate cu care unii şoferi au pornit la drum, deşi în cele mai multe regiuni ninge abundent, iar unele drumuri au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

”Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme… Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie. Aşa ajunge maşina pe care o conduci un pericol”, au transmis, duminică, oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe pagina de Facebook.

Mesajul este însoţit de fotografia unor cauciucuri extrem de uzate, periculoase chiar dacă drumurile nu ar fi acoperite cu zăpadă.

Mai multe drumuri din ţară sunt închise, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, în mai multe regiuni din ţară stratul de zăpadă fiind consistent. În ultimele zile, zeci de autoturisme, TIR-uri şi microbuze au rămas blocate în zăpadă, iar multe au derapat din cauza carosabilului. 

Potrivit legislaţiei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Amintim că 12 mașini au rămas blocate în zăpadă în apropierea localității Măguri, comuna Maguri-Răcătău (jud. Cluj), sâmbătă seara. Drumul era închis circulației, iar voluntarii au intervenit cu autovehicule de teren.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza