Anunț important făcut de Vasile Dîncu: „Se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare”

Anunț important făcut de Vasile Dîncu: „Se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, la Parlament, că vom avea în România, în câţiva ani, noi producţii de subansamble, de drone, de minisubmarine, armament şi zona blindatelor, afirmând că se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare.

”Există o listă de achiziţii destul de lungă, pe care o avem în programarea din documentul strategic Armata României 2040, asta înseamnă că avem un prag de raportare şi înzestrare în 2026, unul în 2023 şi unul în 2040, la final. Evident că, dacă vom avea bani în plus, vom mări procentul din acest buget, de înzestrare”, a spus ministrul Apărării, precizând că ar putea fi aduse şi proiecte din 2027 şi 2030 mai aproape. 

Vasile Dîncu a adăugat că contează şi potenţele pe care le are şi le va avea industria noastră de apărare.

”Cel mai important lucru ar fi nu să cumpărăm totul din afară, ci mai degrabă să producem ce este mai mult în România, mai ales că astăzi nu se mai produc tehnologii noi, în domeniul armamentului, într-o singură ţară, ci în coproducţie”, a declarat președintele Consiliului Național al PSD, potrivit news.ro

Ministrul clujean a menţionat că a discutat cu miniştrii Apărării din alte ţări, în aceste luni de mandat, construcţia unor elemente de apărare din domeniul muniţiilor, elemente ale sistemului de apărare. 

”Sunt câţiva miniştri care mi-au spus, referindu-se la industria de apărare a lor, noi piaţă avem în acest moment, ne interesează să avem unde produce”, a mai afirmat Dîncu, arătând că ”se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare”. 

Social-democratul a confirmat că vom avea noi producţii în România de subansamble, de drone. ”Vom avea producţii de minisubmarine, legate de armament şi zona blindatelor, din anii care vin, doi, trei ani. Am putea chiar mai repede să avem”, a menţionat clujeanul.

”Avem o parte din industria noastră de apărare, mai ales privată, care funcţionează foarte bine şi avem deja unităţi de mentenanţă la Bacău, pentru F16, sperăm că vom putea acredita cât mai multe centre de mentenanţă, şi pentru blindate, şi pentru muniţie modernă”, a arătat Dîncu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza