ANVSA, amenzi usturătoare la Cluj: alimente în mizerie şi documente lipsă

ANVSA, amenzi usturătoare la Cluj: alimente în mizerie şi documente lipsă

ANSVA a aplicat, la nivel naţional, amenzi de peste 300.000 de lei în urma controalelor făcute în prima lună a anului 2019. 

În cursul lunii ianuarie 2019, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 6.600 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare - alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. 

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 71 de amenzi în valoare de 310.800 de lei. În judeţul Cluj au fost acordate amenzi de 10.600 de lei pentru produse neconforme, igienă necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. 

Comenteaza