Apă murdară la robinetele clujenilor. Compania de Apă Someş spune că potabilitatea nu a fost afectată

Apă murdară la robinetele clujenilor. Compania de Apă Someş spune că potabilitatea nu a fost afectată
Calitatea apei potabile din zonele Centru, Mărăşti, Aurel Vlaicu, Iris şi Bulgaria nu a fost afectată în urma lucrărilor desfăşurate de Compania de Apă Someş.

Azi dimineaţă, mai mulţi clujeni care locuiesc în zonele menţionate mai sus s-au plâns că apa de la robinet avea culoare ruginie şi emana un miros greu de suportat. Compania de Apă Someş a remis un comunicat de presă prin care explică că potabilitatea apei nu a fost afectată niciun moment.

"În vederea realizarii unei lucrări programate la aducţiunea ce traversează localitatea Floreşti, s-a solicitat închiderea apei de începând ieri, de la ora 6 până azi dimineaţă, ora 8. După finalizarea lucrării, personalul CASSA a procedat, conform procedurilor tehnice, la spălarea porţiunii de aducţiune pe care a avut loc intervenţia. Cu toate acestea, urmare a manevrelor complexe de deschidere a vanelor care însoţesc orice închidere/deschidere a apei pe o ţaductiune de astfel de mărime, o serie de zone din municipiul Cluj-Napoca au fost afectate de tulburarea culorii apei, fără ca parametrii de potabilitate prescrisi de legislaţia românească - aliniaţi la normele UE - să fi fost afectaţi în vreun fel", se arată în comunicat.

Direcţia de Sănătate Publică a fost informată despre incidentul în cauză, iar personalul CASSA a reluat procedurile de spălare a întregii reţele de apă.

 

 

 

Etichete
Comenteaza