Apelul lui Bica se judecă în 9 aprilie

Apelul lui Bica se judecă în 9 aprilie
Apelul fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Bica, faţă de decizia Tribunalul Cluj în urma căreia a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani cu executare pentru infracţiunea de luare de mită se va judeca pe 9 aprilie.

Apărătorii lui Radu Bica au atacat sentinţa Tribunalului Cluj la Curtea de Apel Cluj, imediat după pronunţare, considerând că pedeapsa aplicată clientului lor este excesivă.

Tribunalul Cluj a dispus şi pedepse complementare în cazul fostului vice al CJ. Instanţa a hotărât ca după executarea pedepsei cu închisoarea Bica să nu mai poată fi ales într-o funcţie publică şi nici să ocupe o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de cinci ani. Totodată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 43.000 de lei, ca obiect al infracţiunii, respectiv banii pe care Bica i-ar fi primit de la Droniuc cu titlu de mită.

Denunţătoarea sa, Aspazia Droniuc, implicată şi în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu, a primit o pedeapsă cu suspendare: un an şi 10 luni.

Citeşte mai multe despre sentinţa Tribunalului Cluj aici.

 

 

Comenteaza