API, despre amânarea Sebeş - Turda: "o bătaie de joc faţă de banul public". Cer testele cu neconformităţi

API, despre amânarea Sebeş - Turda:
Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş - Turda, tronson de 12 kilometri care leagă municipiul Aiud şi Decea, va fi deschis cel mai probabil până în martie.

Asociaţia Pro Infrastructură (API) apreciază că o nouă amânare a deschiderii lotului 3 "din motive discutabile" este "atât o crimă la adresa şoferilor care se deplasează pe drumul naţional paralel şi pe care au loc accidente frecvente, cât şi o bătaie de joc faţă de banul public". Reprezentanţii API susţin că există "un risc ridicat" de a plăti daune financiare considerabile constructorului pentru această tergiversare.

"Încă o amânare a deschiderii acestui lot de autostradă din motive discutabile este atât o crimă la adresa şoferilor care se deplasează pe drumul naţional paralel şi pe care au loc accidente frecvente, cât şi o bătaie de joc faţă de banul public, existând un risc ridicat de a plăti daune financiare considerabile constructorului pentru această tergiversare", anunţă API, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii asociaţiei solicită publicarea rezultatelor testelor care arată că ar exista neconformităţi. "Solicităm CNAIR să publice IMEDIAT rezultatele testelor realizate atât de CESTRIN care ar fi arătat neconformităţi, precum şi rezultatele testelor echivalente făcute de supervizorul FIDIC (DRDP Cluj)", mai spun reprezentanţii API.

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş - Turda, tronson de 12 km ce leagă municipiul Aiud şi Decea, va fi deschis cel mai probabil până în martie după ce o comisie de inspecţie a CNAIR a descoperit neconformităţi şi că nu sunt întrunite elementele pentru siguranţa rutieră. O comisie a CNAIR a inspectat, marţi, lotul 3, constatând mai multe neconformităţi, precum exces de bitum sau probleme legate de aderenţa asfaltului.

Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza