Aplicaţie care te avertizează dacă ai intrat stat în preajma unor bolnavi de COVID-19

Aplicaţie care te avertizează dacă ai intrat stat în preajma unor bolnavi de COVID-19

Apple și Google au anunțat cea mai recentă formă a sistemului lor de urmărire a coronavirusului care, pentru utilizatorii iOS, nu necesită descărcarea unei aplicații. Companiile îl numesc Exposure Notifications Express.

Sistemul utilizează identificatori Bluetooth aleatori (o abordare care protejează mai mult confidențialitatea decât datele GPS), pentru a avertiza oamenii dacă au stat în preajma cuiva cu COVID-19 pentru o perioadă semnificativă de timp.

Pe dispozitivele Apple autoritățile de stat din domeniul sănătății publice care au optat pentru program – oferind criteriile lor pentru ceea ce contează ca o expunere la COVID-19 și îndrumări pentru ceea ce ar trebui să facă rezidenții dacă sunt expuși – vor avea personalizările integrate în iOS. Pentru locuitorii din aceste state, o alertă va cere utilizatorilor iOS să opteze pentru sistem, dacă doresc, anunţă Playtech.

Şi utilizatorii Android vor fi, alertați când notificările de expunere sunt disponibile în țara lor, apoi li se va solicita să descarce o aplicație personalizată dezvoltată de Google. Această funcționalitate va apărea în Android 6.0 și versiuni ulterioare la sfârșitul acestei luni.

Între timp, iOS 13.7 a fost lansat ieri, cu noul sistem de notificare a expunerii. Primele state din sistem vor fi Maryland, Nevada, Virginia și Washington.

Comenteaza