Aplicație de inteligență artificială la TIFF: fețele oamenilor, scanate la film

Aplicație de inteligență artificială la TIFF: fețele oamenilor, scanate la film

Școala Informală de IT Cluj a realizat prima aplicație cu inteligență artificială pentru cinefilii TIFF - AcTIFF.

Aplicația web este destinată colectării de feedback pentru proiecțiile care vor rula la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). "Printr-un simplu selfie vei putea arăta prietenilor cum ai trăit povestea marelui ecran. O funcție de recunoaștere facială, bazată pe inteligența artificială, va scana chipul cinefilului și va produce, dincolo de cuvinte, prima cronică de film exclusiv vizuală.

Cu toate că am început lucrul în urmă cu doar două luni, avem planuri ambițioase pentru ediția următoare. Aceasta vizează dezvoltarea de aplicații native pentru segmentul mobile (Android si iOS), astfel orice feedback pentru versiunea curentă va fi extrem de valoros”, spune Daniel Costea, software architect și mentor al SIIT.

”În mod experimental, aplicația va da posibilitatea utilizatorilor să își exprime opinia despre proiecțiile TIFF, utilizând nici mai mult, nici mai puțin decât propria expresie facială. Astfel, va fi suficient să îți scanezi fața pentru a oferi feedback instant filmului care tocmai a rulat”, a explicat Răzvan Voica, CEO al SIIT.

Aceasta este un brand clujean, prezent în cele mai mari centre IT din România (Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova), cu 2.500 de absolvenți la nivel național, lider în sectorul educației informale pe segmentul IT și partener al angajatorilor de top din industrie.

SIIT pune la dispoziție programe de inițiere, pregătire și specializare în IT cu mentori practicieni ce au experiență în mari companii IT, training, mentorat și coaching în carieră, programă actualizată după cerințele angajatorilor, sesiuni cu specialiști în resurse umane sau dezvoltare profesională, pregătire pentru interviul de angajare.

Comenteaza