Aplicaţie pentru autostrăzile din Ungaria realizată la Cluj

Aplicaţie pentru autostrăzile din Ungaria realizată la Cluj
Din 1 iulie aplicaţia concepută la Cluj va asigura plata automată a taxelor de drum din Ungaria. Compania clujeană AROBS a semnat oficial parteneriatul cu AAK, compania de autostrăzi din Ungaria, iar aplicaţia devine colector recunoscut legal al taxei pentru vehiculele monitorizate prin GPS care tranzitează această ţară.

„Suntem pregătiţi să colectăm taxele de drum ale clienţilor monitorizaţi care traversează Ungaria. Echipamentele TRK sunt omologate şi autorizate de către AAK şi aplicaţia software de monitorizare este pregătită să fie conectată la sistemul oficial HU-GO. Aşteptăm doar informarea de la AAK cu privire la modalitatea de înregistrare pe site-ul lor a companiilor care doresc plata automată a taxelor de drum direct prin TrackGPS. Practic costurile pentru clienţi sunt zero, vor trebui să plătească doar taxa efectivă de drum", a afirmat Voicu Oprean, director general al AROBS.

Taxa de drum introdusă de autorităţile din Ungaria pentru cei 5.613 km de autostradă taxabilă va fi diferenţiată în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Valoarea sa va depinde de porţiunea de drum parcursă, categoria JDB a maşinii (J2, J3 sau J4) şi normă de poluare. Această taxă va fi colectată doar pentru vehiculele de peste 3,5 t care tranzitează Ungaria, prin intermediul sistemului oficial HU-GO. TrackGPS monitorizează 25.000 maşini din România, Ungaria şi Republica Moldova. AROBS Transilvania Software are 400 de angajaţi la Cluj- Napoca, Iaşi, Bucureşti, Oradea, Ploieşti şi Craiova.

 

Etichete
Comenteaza