Apostu a rămas fără contract. Vezi ce decizie a luat astăzi conducerea USAMV

Apostu a rămas fără contract. Vezi ce decizie a luat astăzi conducerea USAMV
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, fost primar al municipiului, care era profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, măsura fiind luată după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat definitiv la închisoare.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, Doru Sabău, a declarat că Apostu a fost angajat al universităţii din anul 2004.

"USAMV Cluj-Napoca a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor universitar la universitatea noastră, ţinând cont de sentinţa definitivă de condamnare la închisoare cu executare a ICCJ. La baza deciziei USAMV au stat art. 56, litera f, din Codul Muncii, art. 312, din legea educaţiei şi prevederile Codului de Etică al USAMV. Sorin Apostu a fost angajat în USAMV în 2004, a fost şef de lucrări, iar din 2007 a predat ca profesor universitar la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor", a spus Sabău.

Ieri, 7 iulie 2014, judecătorii ICCJ l-au condamnat pe Apostu la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. În urma deciziei ÎCCJ, sentinţa fostului primar al Clujului s-a mărit cu un an, faţă de cea dată anul trecut de Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Decizia ÎCCJ trebuia să vină încă de săptămâna trecută, din 3 iulie, însă a fost amânată cu patru zile. Sentinţa primită de Apostu este definitivă şi nu poate fi contestată decât pe căi extraordinare.

 

 

Comenteaza