Aproape 2.000 de refugiați ucraineni, cazați la Cluj-Napoca. Boc: ''Vom avea un centru fizic de ajutor''

Aproape 2.000 de refugiați ucraineni, cazați la Cluj-Napoca. Boc: ''Vom avea un centru fizic de ajutor''

Un număr de 1.840 de refugiați au fost cazați în spațiile puse la dispoziție oficial de autorități, de la începutul războiului din Ucraina, la Cluj-Napoca.

Clujul a cazat, de la izbucnirea războiului și până în prezent, 1.840 de persoane, în spațiile verificate. În cadrul centrelor oficiale ale autorităților locale mai sunt în prezent disponibile 284 de locuri de cazare.

''Vom avea si un centru fizic pentru refugiatii ucrainieni in Cluj-Napoca. Sa poata sa vina acolo si sa faca rost de informatiile de care au nevoie: cazare, consiliere juridica, loc de munca, o apa, o cafea. Trebuie sa ne organizam pe termen lung pentru ca, trebuie sa fim sinceri. Cei care au ajuns pana acum in Romania au fost cei cu bani, care isi permit sa stea pe banii lor in hoteluri, pensiuni. Vor urma, cel mai probabil, cei cu o situatie financiara mai dificila, care vor avea mai multe nevoi'', a declarat edilul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a arătat că, la nivel național, 190.000 de refugiați au trecut în România de la începutul războiului, din care 100.000 au părăsit deja teritoriul țării noastre, 90.000 sunt încă în România, din care 20.000 sunt copii.

De asemenea, edilul a precizat ca autoritatile locale pregatesc modernizarea si extinderea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației municipiului Cluj-Napoca, în scopul transmiterii eficiente a mesajelor directe sau preînregistrate și a semnalelor acustice în situații de urgență și de protecție civilă, dar si verificarea celor peste 100 de adaposturi civile. ''Nu trebuie insa sa panicam populatia. Alarmand, facem mai rau. Este putin probabil sa ajungem in aceasta situatie'', a punctat Boc.

Etichete
Comenteaza