Aproape 2000 de şoferi opriţi în trafic în ultima săptămână. Jumătate dintre ei au primit amendă

Aproape 2000 de şoferi opriţi în trafic în ultima săptămână. Jumătate dintre ei au primit amendă
Pe parcursul ultimelor şapte zile, din 20 până în 26 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat zeci de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, soldate cu amenzi usturătoare.

În total, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale au fost organizate 37 de acţiuni şi 195 de controale, precum şi 64 de filtre rutiere. În cadrul acestor misiuni au fost constate 33 de infracţiuni, dintre care 26 în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate au fost de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat 27 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de trei dintre ele instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Pe parcursul celor şapte zile s-a verificat activitatea a 148 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 230 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic pentru control aproximativ 1.900 de autovehicule.

"Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 1.158 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 140 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 992 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

În cadrul controalelor s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de peste 10.000 lei.

Totodată, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 78 permise de conducere şi au retras 37 de certificate de înmatriculare.

Comenteaza