Aproape 82 de tone deşeuri, oprite la intrarea în ţară

Aproape 82 de tone deşeuri, oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră de la Petea şi Borş II,alături de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în România a două TIR-uri, încărcate cu deşeuri din aluminiu şi textile second-hand. Autorităţile de control au stabilit că ambele transporturi nu îndeplineau condiţiile necesare importului de deşeuri, acestea fiind returnate societăţilor expeditoare din Slovacia, respectiv Austria. Unul dintre camioane era încărcat cu peste 20 de tone de aluminiu, depăşind cu mult capacitatea maximă admisă.

”Luni, 17 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia către o firmă din judeţul Satu Mare. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 66.200 kg - nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri”, transmite, marţi, Poliţia de Frontieră.
 
De asemenea, şoferul a încălcat legislaţia privind masa maximă autorizată de transport pentru acest tip de automarfar, depăşind cu aproximativ 20 de tone această limită. 
 
”Un caz similar a fost constatat în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, unde, în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, nu au permis intrarea în ţară a unui ansamblu rutier, încărcat cu 15.748 de kilograme deşeuri constând în textile second-hand, pe motiv că şoferul mijlocului de transport nu deţinea documentaţia completă, necesară importului acestora”, precizează Poliţia de Frontieră.
 
În ambele situaţii, deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare din Slovacia, respectiv Austria.

Etichete
Comenteaza