Aproape două tone de legume și fructe, confiscate de polițiști

Aproape două tone de legume și fructe, confiscate de polițiști
În urma unei acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală polițiștii au confiscat peste 1700 de kg de legume şi fructe transportate cu încălcarea prevederilor legale.

Controlul a avut loc vineri, fiind efectuat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Compartimentul Turda, de cei ai Secției 7 Poliție Cluj-Napoca și de poliţiştii rutieri.

Pe strada Clujului din Turda, ei au depistat o autoutilitară cu care se efectua transportul a 1.505 kg de legume şi fructe, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

"Poliţiştii au constatat că produsele agro-alimentare au fost achiziţionate de către o femeie de 45 de ani din Mureş fără documente fiscale, în scopul comercializării. Femeia a fost sancţionată contravenţional, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar  marfa, în valoare de circa 2.500 de lei, afost ridicată în vederea confiscării", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

De asemenea, în jurul orei 08:40, un șofer oprit în trafic pe Calea Dezmirului din Cluj-Napoca a fost prins transportând produse agro - alimentare fără a îndeplini condiţiile legale.

"Conducătorul auto, un bărbat de 47 de ani, din Alba, a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 200 kg de legume au fost ridicate în vederea confiscării", au mai precizat polițiștii.

Comenteaza