Aproape un milion de români îşi serbează onomastica de Sf. Andrei. Cele mai frumoase urări și felicitări pe care le poți face

Aproape un milion de români îşi serbează onomastica de Sf. Andrei. Cele mai frumoase urări și felicitări pe care le poți face
| Foto: publika.md

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc joi pe Sfântul Andrei, Apostolul românilor. Pe 30 noiembrie, peste 940.000 de români îşi serbează onomastica, potrivit datelor de anul trecut ale Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor.

Cele mai întâlnite nume sunt Andrei şi Andreea, adică peste 827.220. De asemenea, români care poartă numele de Andra, Andrada, Andruşca, Adrea, Deea, Deia, Andreeas, Andreiu, Andruţă, Andi, Andu, Endre sau Ondras îşi serbează onomastica tot pe 30 noiembrie.

Parlamentul a adoptat, în 2012, legea care prevede ca ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să fie declarată zi liberă.

Mesaje de Sfântul Andrei. Cele mai frumoase urări şi felicitări de Sfântul Andrei

„Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit(ă) şi să ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!”

„De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!”

„Astăzi este o zi specială pentru tine iar tu esti special(ă) pentru noi în fiecare zi. Îţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!”

„Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!”

„Dragă Andrei, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer La Mulţi Ani, să ai parte de mulţi bani, sanatate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!”

„La mulţi ani şi fie ca Sfântul Andrei să te călăuzească mereu!”

„Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îti urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Andrei!”

„Pentru că este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani, Andrei/ Andreea!”

„Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu iţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani, Andrei/ Andreea!”

„Andrei/ Andreea, te felicit cu ocazia zilei de naştere şi îţi urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină şi tot ceea ce este mai pur şi mai luminos. Fie ca această sărbătoare să-ţi aducă în dar realizarea tuturor visurilor.”

„Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori.”

“De Sfântul Andrei, fie ca cei dragi să te înconjoare cu caldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în braţele ei în acest moment special!”

loading...
Comenteaza