Şapte elevi din Cluj, nota 10 la evaluările naţionale. Vezi ce notă ai luat

Şapte elevi din Cluj, nota 10 la evaluările naţionale. Vezi ce notă ai luat
Şapte tineri din Cluj au media de admitere 10, conform rezultatelor evaluării naţionale a elevilor din clasa a VIII-a remise astăzi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Doi dintre elevi învaţă în Dej şi Gherla, în vreme ce restul de cinci învaţă în şcoli, licee sau colegii din Cluj-Napoca. De menţionat, toţi candidaţii care au luat nota 10 sunt fete.

Fiica premierului, Cezara Boc, a primit nota de 9,06 ca medie de admitere: 8,32 este media de la evaluare, iar 9,81, media pe anii de studiu V-VIII,

În total evaluarea naţională a cuprins un număr de 5.781 de elevi din Cluj.

Inspectorul şcolar general Anca Hodorogea spune că notele de la evaluarea naţională concordă cu notele primite de elevi în anii de gimnaziu. "Rezultatele reflectă munca elevilor şi a colegilor şi sunt în concordanţă cu notele primite în clasă", spune Hodorogea.


Elevii care au promovat examenul trebuie să completeze fişa de opţiuni pentru admiterea în liceu, fişă ce va fi depusă la şcoala de provenienţă. Media de admitere în liceu este compusă în pondere de 50% din rezultatele la evaluarea naţională şi de alte 50% ca medie a anilor de studiu 5-8. Selecţia candidaţilor se face computerizat, în funcţie de opţiuni.

Vezi ataşat întregul tabel de evaluări

Comenteaza