Arafat: Am evitat o situaţie care este dramatică, dar acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut

Arafat: Am evitat o situaţie care este dramatică, dar acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut
| Foto: realitatea.net

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că a constatat că unii fac "bășcălie" și iau în "batjocură" situații serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus.

"Normal, fara nicio discutie si as fi total inconstient daca as spune ca nu ma tem de acest virus. Este atat de periculos si avem decese. Deja am atins o mie o suta si ceva de decese. Haideti sa lasam prostiile care circula pe retelele de socializare, in unele dezbateri care au iesit din sfera dezbaterilor pragmatice si stiintifice si au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocura. Daca aveam situatia pe care a avut-o Italia am fi indraznit o secunda sa spunem ca se exagereaza? Daca in Romania totusi am evitat o situatie care este dramatica (...) acum am ajuns in momentul in care ne batem joc de ce s-a facut. (...) Daca ar veni un val nou si sa inceapa sa creasca numarul cazurilor cred ca noua, ca autoritati, ne va fi mult mai greu sa gestionam situatia", a spus Raed Arafat marți la un post de televiziune.

Medicul a povestit că a fost sunat de către oameni care i-au spus că nu sunt de acord să li se ia temperatura la intrarea în spaţii închise.  

"Nu e normal ca daca persoana are febra sa nu intre şi sa mearga, mai bine, sa se consulte la un medic?”, a mai spus Arafat.

 

Comenteaza