Arafat, despre ce să faci în cazul unui atac nuclear: "Poate cel mai important este ce nu trebuie să faci"

Arafat, despre ce să faci în cazul unui atac nuclear: "Poate cel mai important este ce nu trebuie să faci"

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, joi, că nu există un pericol nuclear acum care să amenințe România, dar că autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătite pentru "orice scenariu".

"Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În primul rând, să nu te panichezi, asta e clar! Doi: dacă ţi se spune: 'stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore', să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise. Trei: dacă ţi se spune: 'nu pleca cu maşina proprie', stai acasă, să faci acest lucru! Important este, în astfel de situaţii, să asculţi ce să nu faci şi ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial", a spus Raed Arafat la Digi24.

Occidentul se teme că Putin ar putea apăsa pe butonul nuclear după ce, în discursul său din 21 septembrie, când a anunțat decretarea mobilizării parțiale în Rusia, președintele rus a denunțat un presupus "șantaj nuclear" al statelor occidentale și a spus că nu va ezita să răspundă cu toate armele pe care le are la dispoziție.

"Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma", a afirmat Vladimir Putin.

 

Comenteaza