Arafat, despre incendiul de la Constanța: Instalația de detectare a incendiului NU exista/ E bine că sunt 7 și nu 9 victime

Arafat, despre incendiul de la Constanța: Instalația de detectare a incendiului NU exista/ E bine că sunt 7 și nu 9 victime
| Foto: realitatea.net

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat vineri după-amiază, că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice de la  Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde 7 persoane au murit în incendiu.

"Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime", a spus Raed Arafat, vineri după ce, inițial, au fost anunțate nouă decese în urma incendiului de la ATI.

Totodată, șeful DSU a precizat că la ultimul control al pompierilor la unitatea medicală s-au constatat "anumite nereguli" - improvizații, dar și că spitalul nu are instalație de detectare a incendiului.

"În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații", a declarat Arafat.

Comenteaza