Arafat, despre ridicarea restricțiilor: „S-ar putea să nu mai fie pe 15 mai”

Arafat, despre ridicarea restricțiilor: „S-ar putea să nu mai fie pe 15 mai”
| Foto: realitatea.net

Șeful DSU Raed Arafat a explicat că relaxarea restricţiilor se va face gradual din 15 mai, dar că până atunci românii trebuie să respecte prevederile ordonanţelor militare, pentru că există riscul ca data de relaxare a măsurilor să fie decalată.

„Măsurile de relaxare se vor lua treptat. Iei câteva măsuri care sunt cu risc minimal, după care aştepţi să vezi impactul lor, după care mai iei o parte din măsuri, mai atepţi să vezi impactul lor. Dacă vezi că au avut impact mai mult decât ai calculat poate te opreşti, nu mai iei o măsură după. Vor fi măsuri compensatorii - purtatul măştii e o măsură compensatorie. S-ar putea să nu mai poţi să intri în mijlocul de transport în comun dacă nu ai nasul şi figura acoperite. S-ar putea când te duci la locul de muncă să vezi că e un control strict la intrare. Dacă ai simptome nu vei fi lăsat să intri la locul de muncă. Sau nu vei putea intra într-un magazin. Vor fi deci măsuri care vor încerca să compenseze măsurile de relaxare care vor urma” a declarat Raed Arafat la Antena 3.
 
De asemenea, Arafat a avertizat românii că prevederile ordonanţelor militare trebuie respectate, altfel există riscul ca data anunţată pentru relaxarea restricţiilor să fie amânată.
 
„Sunt unele deziderate pe care nu vrem să le transformăm în speranţe pentru oameni până nu vedem cum evoluează în următoarele două săptămâni şi care depind foarte mult de continuarea respectării măsurilor care sunt impuse în perioada aceasta. (...) Trebuie să aşteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua. Dacă vedem că situaţia se înrăutăţeşte s-ar putea să nu mai fie 15 mai. Măsuri pe care am vrut să le luăm, s-ar putea să nu le mai luăm”, a precizat Arafat.

Comenteaza