Arafat: Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Înseamnă că amenda nu are efectul ei

Arafat: Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Înseamnă că amenda nu are efectul ei
| Foto: INQUAM_Photos_Alexandru_Busca

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră că amenzile pentru cei care încalcă regulile emise de autorităţi în vederea combaterii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus trebuie să fie stabilite astfel încât lumea "să nu râdă în nas" poliţiştilor sau jandarmilor atunci când le primeşte.

"Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut. Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune "eh, mai pot să o plătesc de două ori" şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei. Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante. În orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme", a declarat Arafat miercuri seară, la Digi24.

Potrivit lui Arafat, poliţiştii şi jandarmii vor continua să se afle în stradă şi după încetarea stării de urgenţă, pentru a veghea la respectarea ordinii publice.

Şeful DSU este de părere că trebuie gândit un cuantum al amenzilor care să îi convingă pe oameni să nu încalce regulile, iar cei care se vor considera nedreptăţiţi pot contesta aceste sancţiuni în instanţă.

Raed Arafat apreciază că marea majoritate a populaţiei a respectat regulile impuse pe timpul situaţiei de urgenţă şi că aceasta trebuie apreciată, la rândul său, de autorităţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza