Arafat: Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa în țară

Arafat: Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa în țară
| Foto: huff.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că românii ar trebui să-și petreacă vacanțele în țară anul acesta. 

Arafat consideră că românii vor trebui să ia în în calcul să-și petreacă concediile în țară, unde pot controla mai bine lucrurile şi nu riscă să fie blocaţi prin aeroporturi aglomerate. 

”Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Şi asta din două motive: este mult mai uşor să lucrezi la acest lucru şi eviţi să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă. Când va începe şi cum va fi, chiar nu pot să vă spun până nu vedem evoluţia virusului. Însă clar că nu din 1 mai, asta este clar”, a declarat Raed Arafat, joi seară, la Antena 3.

Şeful DSU a atras atenţia, însă, că anul acesta vacanţa nu va începe pe 1 Mai.

”Cei care şi-au calculat, că am citit pe Facebook, că mergem la mare pe 1 mai, mergem şi facem totul de 1 mai, cum făceam până acum, asta cu siguranţă nu. După 15 mai se vom anunţa măsurile şi se va şti aproximativ pe unde ţintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică, dar acum e prea devreme”, a spus Arafat.

Comenteaza