Arbalete confiscate la Cluj. Un pensionar britanic încerca să le vândă ilegal

Arbalete confiscate la Cluj. Un pensionar britanic încerca să le vândă ilegal

Polițiștii clujeni au confiscat, joi, mai multe arbalete introduse ilegal în țară, de către un britanic, cu scopul de a le vinde.

Joi, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei din cadrul Poliției municipiului Gherla, a fost depistat un bărbat care deținea și oferea spre vânzare, fără drept, arbalete.

"Cel în cauză, un bărbat, de 71 de ani, cetățean britanic cu rezidența în România, în municipiul Gherla, a fost depistat în parcarea unui magazin de pe raza municipiului în care locuiește. Asupra lui au fost găsite 19 arbalete, arme neletale din categoria celor supuse notificării.

Din primele verificări efectuate a reieșit faptul că, bărbatul ar fi achiziționat arbaletele din afara teritoriului României, cu scopul de a le revinde, fără respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 - privind regimul armelor și munițiilor, republicată și actualizată. Conform prevederilor legale, înainte de procurarea  acestui tip de armă, este necesară notificarea organelor de poliție", transmite IPJ Cluj.

Cele 19 arbalete, în valoare de circa 5000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza