Ardelenii, cei mai cheltuitori turişti în Austria

Ardelenii, cei mai cheltuitori turişti în Austria
Curioşi, gata de noi experienţe, dar şi de cheltuieli mari. Astfel sunt descrişi românii care vizitează Austria de către oficialii unui birou de promovare turistică a acestei ţări.

Publicul-ţintă din România al staţiunilor şi hotelurilor austriece este format mai ales din turişti din Nord-Vestul ţării. Ofertele sunt concepute special pentru sezonul estival.

"Indiferent de sezon, turistul român e dornic să vadă, să exploreze cât de mult, de la shopping la cultură ori sporturi. Vrea să guste cât de mult din ce îi oferă Austria", a declarat luni Hans Wallner, managing director al biroului de promovare turistică Austria Incoming. "Mai mult, românii cheltuiesc sume mult mai mari de bani decât turiştii obişnuiţi în Austria. Mă refer mai ales la românii din această parte a ţării, de Nord-Vest", a precizat Wallner. Oficialii biroului au susţinut luni dimineaţa la Cluj-Napoca prima conferinţă de presă interactivă din cele cinci programate în România cu numele de "Redescoperă secretele verii în Austria".

În sezonul trecut românii au vizitat mai ales zona Salzburgerland, cu staţiunile Zell am See-Kaprun, Gastein, şi Tirol, cu regiunile Otztal (Soelden). De-a lungul sezonului călduros al acestui an, turiştii sunt aşteptaţi cu pachete la preţuri accesibile, cum ar fi Shopping şi relaxare la Pannonia Tower Hotel din Parndorf, pachetele de persoană având preţuri începând de la 149 de euro, cu loc în cameră dublă. Se oferă reduceri cadou şi acces gratuit inclus în pachetele turistice, cum ar fi cardul Magic Adventure, în regiunea Mostviertel, iar în regiunea Schladmin-Dachstein - cardul Sommercard Schladming-Dachstein sau cardul Salzburgerland cu reduceri şi acces la numeroase atracţii din provincia SalzburgerLand. Nu lipsesc ofertele la spa, în hoteluri care promit nu doar privelişti panoramice, ci şi tratamente, băi termale, centre fitness.

Astfel, o săptămână la munte şi relaxare la băi termale în regiunea Gastein costă de la 271 de euro pe un pachet de persoană. Pasionaţii de drumeţii şi adrenalină au la dispoziţie în Austria sute de kilometri de trasee montane pentru drumeţii şi ciclism, cum ar fi în regiunea Ötztal - Parcul de aventura Area 47, care are o suprafaţă de 6 ha şi drumuri panoramice la peste 2.500 de metri altitudine. Regiunea Mostviertel este pregătită să îi întâmpine pe adepţii stilului de viaţă bio cu un adevărat paradis al mustului, al specialităţilor din pere si al deliciilor între Dunăre şi muntele Ötscher.

Potrivit oficialului austriac, secretul acestei ţări, care are peisaje destul de asemănătoare cu România, ţine de infrastructura impecabilă şi de exploatarea la maxim a potenţialului natural al zonelor turistice. "Dorim să asigurăm că toate condiţiile de transport, de accesare a locaţiilor sunt la un nivel superior. Un alt avantaj este curăţenia mediului, în orice lac din Austria poţi înota şi să bei şi apă", a adăugat Hans Wellner.

Biroul de promovare turistică Austria Incoming funcţionează din 2009, pornind în promovarea la nivel naţional cu nouă regiuni turistice din Austria. Din ianuarie 2012, biroul promovează în exclusivitate pentru România profilul turistic a 14 parteneri şi destinaţii din Austria.

loading...
Etichete
Comenteaza