Argeşeanul Bujorel Bold este denunţător în dosarul lui Stoia

Argeşeanul Bujorel Bold este denunţător în dosarul lui Stoia
În rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Stoia pentru trafic de influenţă, procurorii arată că "denunţătorul Ion Bujorel Bold a specificat că Lepădatu Vasile Marian l-a rugat să-l ajute în această problemă, însă nu i-a indicat în mod expres să-i ceară sprijinul învinuitului Stoia Călin Mihai".

Cu ocazia audierilor, Bold a spus că îl cunoaşte pe Stoia de peste un an de zile, întâlnindu-l cu ocazia participării la turnee de golf, unde l-a cunoscut şi pe Lepădatu. "În acest context, Lepădatu i-a spus despre problelmele pe care le are societatea pe care o administrează cu recuperarea unei sume de bani de la primăria comunei Ioneşti pentru lucrările de reabilitare a unor drumuri calamitate, în perioada 2008-2009. suma ce trebuia recuperată s-ar fi cifrat la valoarea de aproximativ 2,5 milioane de lei", se precizezază în rechizitoriu.

"Lepădatu Marian nu mi-a spus expres să intervin pe lângă Stoia Călin în legătură cu această problemă, dar mi-a spus că dacă pot să-l ajut, să încerc. Efectiv Lepădatu voia să afle dacă primăria Ioneşti se afla pe lista Guvernului şi, dacă nu era, să fie inclusă pe această listă", declarat Bold la DNA Cluj. Cu privire la discuţia telefonică purtată cu Stoia, omul de afaceri din Argeş a declarat că "în fapt i-am solicitat acestuia să vadă dacă primăria era pe lista Guvernului pentru a i se pune la dispoziţie fonduri, iar în caz negativ să intervină prin relaţiile pe care le are. Stoia Călin mi-a dat de înţeles că o să întrebe pentru mine la persoanele pe care le cunoaşte, însă mi-a transmis că costul intervenţeii pentru persoanele care decid este de 10% din sumă".

"Stoia Călin mi-a dat de înţeles că ar putea interveni pe lângă reprezentanţii Guvernului cu atribuţii de decizie în acest sens, dar persoanele pe care le cunoaşte nu s-ar da jos din pat nici pentru 100.000 de euro", a arătat Bold, care mai precizează că i-a trimis lui Stoia un mesaj pe Facebook, acesta răspunzându-i că încearcă să rezolve problema.

"Bold Ion Bujorel a pus la dispoziţia organelor de urmărire penală mesajul cu privire la care a făcut vorbire în declaraţii şi pe care l-a trimis pe Facebook învinuitului Stoia Călin , precum şi răspunsul primit de la acesta. Schimbul de mesaje dintre cei doi a avut loc la data de 12.09.2011", scrie în rechizitoriul procurorilor DNA.

Etichete
Comenteaza