Arhiepiscopia Clujului își transformă mănăstirile în centre de carantină

Arhiepiscopia Clujului își transformă mănăstirile în centre de carantină

Arhiepiscopia Clujului anunță că în această perioadă oferă hrană persoanelor vârstnice și bolnave aflate în autoizolare și totodată pune la dispoziția autorităților spații de carantină.

Prin cele patru cantine sociale pe care le are, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului va oferi în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstince și bolnave, aflate în autoizolare.

Arhiepiscopia anunță că va pune la dispoziție autorităților publice, pentru cazarea persoanelor aflate în carantină, Centrul Misionar Social Ioan Bunea din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar la nevoie spațiile de cazare de la  Mănăstirea Parva (județul Bistrița-Năsăud) – 200 de locuri și Mănăstirea Piatra Craiului (județul Cluj) – 70 de locuri.

În această perioadă preoților li se recomandă să săvârșească sfintele slujbe în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici, pe cât posibil să săvârșească slujbele în aer liber.

”Preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților și asistența spirituală de care aceștia au nevoie”, se arată într-un comunicat al arhiepiscopiei.

Cantinele sociale implicate în această campanie sunt Sfântul Arhidiacon Ștefan (Cluj-Napoca, str. Aleea Moldoveanu nr. 3; tel: 0733070590), Sfânta Treime (Cluj-Napoca, str. Bisericii Ortodoxe nr. 10; tel: 0723690203), Sfânta Mc. Filofteia (Bistrița, Piața Unirii nr. 9; tel: 0749404795) și Fundația Protopop Aurel Munteanu (Huedin, str. Protopop Aurel Munteanu nr. 23; tel: 0364800568; 0748191670).

Comenteaza