Arhitecţii din Austria şi Olanda vizitează platformele industriale părăsite ale Clujului

Arhitecţii din Austria şi Olanda vizitează platformele industriale părăsite ale Clujului
Un atelier pentru arhitecţii din mai multe ţări din Europa, care începe mâine la Cluj, ar putea oferi soluţii pentru zonele industriale din Cluj, care se află în ruină.

Atelierul urmăreşte să găsească soluţii la modul în care pot fi integrate spaţiile industriale părăsite, conform principiilor durabilităţii şi fără a leza vigoarea organică pe care o păstrează până în prezent aceste zone, într-un oraş precum Clujul, "ce oferă o diversitate de stimuli culturali şi care, datorită numărului mare de studenţi păstrează atmosfera specifică de oraş-campus", spun organizatorii. Participanţii la atelierul de la Cluj vor vizita joi zonele industriale ale Clujului - fostul Combinat de Utilaj Greu, platforma Clujana şi zona de nord a oraşului, dar şi fabricile Flacăra şi Napochim.

Proiectul este desfăşurat în colaborare cu asociaţia Area3 din Cluj şi are loc până în 4 septembrie, cu participarea a cinci tineri arhitecţi din Olanda, Austria și România. Atelierul face parte dintr-un circuit internațional de ateliere pe probleme urbane semnificative în acest moment în Europa. Deschiderea oficială are loc mâine seară la ora 19, la cafeneaua Atelier.

 

Comenteaza