Arhitecții ucraineni se pot angaja la Cluj sau în alte orașe din România. Pot lucra și remote

Arhitecții ucraineni se pot angaja la Cluj sau în alte orașe din România. Pot lucra și remote

Ordinul Arhitecților din România a anunțat că există o modalitate prin care acești arhitecți refugiați să își găsească de muncă în țara noastră.

„Printre sutele de mii de refugiați adulți care au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului, se numără și arhitecți, care au nevoie în această perioadă foarte dificilă de sprijinul nostru. Vă invităm pe toți să le întindem o mână de ajutor prin intermediul a două instrumente dezvoltate de arhitectul Vlad Negru, via Trans Form din Cluj:

- formular de înscriere pentru arhitecții ucraineni care își caută de lucru (și baza de date cu profesioniștii înscriși deja);
- formular prin care birourile de arhitectură își pot anunța posturile pe care le oferă arhitecților ucraineni (și baza de date cu toate birourile care s-au înscris și posturile oferite)”, a anunțat OAR.

De asemenea, aceste instrumente sunt foarte utile deoarece strâng și pun împreună arhitecții ucraineni care își caută de lucru, cât și birourile de arhitectură care postează anunțuri de angajare pentru arhitecții ucraineni, evidențiază OAR. Documentele sunt publicate în limbile ucraineană și engleză. Linkurile sunt publice și pot fi accesate de către toți cei interesați, fie că solicită, fie că oferă un loc de muncă în domeniul arhitecturii.

Inițiatorul proiectului a popularizat aceste instrumente pe grupurile profesionale de arhitecți din Ucraina, cu ajutorul câtorva birouri din Kiev cărora le-a scris cu rugămintea de a colabora pentru promovarea inițiativei. Bărbații ucraineni care nu pot părăsi țara pot colabora remote.

„Dacă considerați că îi puteți ajuta, cu colaborări la distanță, cu un loc în birou și/sau cu cazare, nu ezitați. Dacă aveți contacte în Ukraina și Belarus, arhitecți care pot populariza link-urile unde să se înroleze mai departe vă rog să o faceți”, spune Vlad Negru.

Mai multe detalii AICI.

Etichete
Comenteaza