Armata rusă se regrupează pentru a lovi Kievul. Zelenski: Suntem într-un punct de cotitură

Armata rusă se regrupează pentru a lovi Kievul. Zelenski: Suntem într-un punct de cotitură

Este a 17-a zi de război în Ucraina, bombardamentele continuă în mai multe oraşe, iar cele mai multe trupe ruseşti se află la mică distanţă de centrul Kievului.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina se află într-un "punct de cotitură strategică" în cadrul războiului. Forţele ruse au bombardat oraşele din toată ţara şi, potrivit imaginilor obţinute prin satelit, se regrupează pentru a lovi Kievul.

Majoritatea forţelor terestre ale invadatorilor se află sâmbătă la circa 25 de kilometri de centrul Kievului, anunţă Ministerul Apărării britanic, conform CNN, citat de Mediafax.

Echipele CNN din Kiev au raportat că au auzit explozii în primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Luptele continuă la periferia capitalei ucrainene, administraţia oraşului afirmând că zonele din nord rămân cele mai periculoase, inclusiv suburbiile Bucha, Irpin şi Hostomel, precum şi districtul Vyshorod, la nord de Kiev.

De asemenea, sirele de raid aerian continuă sâmbătă dimineaţă în Dnipro, unde au avut loc cel puţin două explozii. Rachetele ruşilor au lovit o şcoală, o clădire de apartamente şi o fabrică de încălţăminte. Un civil - paznicul fabricii şi câinele său au fost ucişi. 

Bombardamentele continuă în mai multe oraşe, printre care Mariupol, Brovarî, Sumî. O moschee în care se aflau 80 de civili a fost bombardată în Mariupol.

Comenteaza