"Schwarzenegger se dopa cu steroizi fabricaţi în Cluj, la Terapia"

"Schwarzenegger se dopa cu steroizi fabricaţi în Cluj, la Terapia"
| Foto: Michele Spatari/AFP/Getty Images

Celebrul Arnold Schwarzenegger, o adevărată legendă a culturismului și, ulterior, a cinematografiei și a politicii ar fi folosit în tinerețe steroizi procurați din România, de la fabrica de medicamente Terapia Cluj.

Medicul Alexandru Butoi, de la Agenţia Naţională Anti-Doping, a dezvăluit că, în tinerețe, Arnold Schwarzenegger s-ar fi ajutat de steroizi produși la Cluj, la fabrica de medicamente Terapia, şi a ajuns mai târziu să fie supus la două intervenţii de bypass coronarian. 

"Oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani avea două bypass-uri coronariene. Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii, pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin creaţi pentru sport", a povestit medicul Alexandru Butoi, specializat în antidoping, citat de Agerpres.

"Arnold Schwarzeneggerspunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. La noi se făcea, la Terapia Cluj, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult.

În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial", a povestit medicul care s-a specializat de-a lungul anilor ca angajat la Agenţia Naţională Anti-Doping.

loading...
Comenteaza