Artezienele Clujului: cinci fântâni sunt “în concediu” chiar pe timp de vară GALERIE FOTO

Artezienele Clujului: cinci fântâni sunt “în concediu” chiar pe timp de vară GALERIE FOTO
În plină arşiţă, când fântânile arteziene ale oraşului ar trebui să funţioneze la capacitatea maximă, clujenii se plâng că nu se pot bucura de multe din ele. În unele, apa bălteşte nemişcată, altele funcţionează doar la anumite ore, în timp ce din două nu a ţâşnit apă de câţiva ani.

Mai multe fântâni arteziene ale Clujului nu funcţionează în această vară caniculară. În total, în oraş sunt 14 fântâni, dar din 5 nu ţâşneşte nici un strop de apă. „Nu ştiu ce se întâmplă cu fântânile noastre. Trec zilnic prin Piaţa Mihai Viteazul şi îmi lipseşte răcoarea pe care o ofera cea din faţa fostului cinema Republica. Am observat că nici cele de pe Eroilor nu funcţionează", s-a plâns o clujeancă, citata de PROVINCIANEWS.RO.

„Vedeta" fântânilor arteziene din Cluj-Napoca, cea din Piaţa Unirii, pare a fi din aceleaşi vremuri ca şi clădirile vechi din jur. O mâzgă verzuie s-a depus abundent pe piatra albă, fire de apă tâşnesc din perete în exterior, iar din bordură lipsesc bucăţi mari. Fântâna a fost inaugurată la sfârşitul anului 2010 şi a costat peste 900,000 de lei.

Piatra din care a fost construită a crăpat, iar apa curge pe lângă. Din păcate, firma care ar trebui să asigure garanţia este în insolvenţă, potrivit ziuadecj.ro.

Firma care a realizat lucrarea este aceeaşi care a modernizat Piaţa Unirii. După un an şi jumătate de la finalizarea proiectului, societatea a ajuns în insolvenţă. Potrivit contractului, garanţia pe această lucrare este de 103.000 lei, dar având în vedere situaţia primăria va trebui să plătească lucrările de reparaţie, în valoare de 90.000 de lei, din fonduri proprii.

Vezi ce spune Emil Boc despre fantana din Piata Unirii si ce probleme sunt la alte fantani arteziene ale Clujului pe PROVINCIANEWS.RO.

Etichete
Comenteaza