„Aşa am vrut noi...” Un tânăr de 16 ani, ales din întâmplare şi distrus de către doi recidivişti

„Aşa am vrut noi...” Un tânăr de 16 ani, ales din întâmplare şi distrus de către doi recidivişti
Incidentul a avut loc în Câmpia Turzii, unde victima se afla la bunici, în vacanţă.

Andrei are 16 ani şi trăieşte în orăşelul Ocna Mureş din judeţul Alba. Învaţă la o şcoală din apropiere, în comuna Războieni, şi obişnuieşte să-şi petreacă vacanţele la bunicii săi din municipiul Câmpia Turzii.

Duminica trecută, în timp ce tatăl său se afla la un botez, chiar în Câmpia Turzii, Andrei a primit o însărcinare precisă din partea mamei: să dea o fugă până la tatăl lui, la botez, şi să aducă o sumă de bani, pe care să i-o înmâneze de urgenţă. Tânărul s-a conformat imediat şi a ajuns repede la tatăl lui, anunţat în prealabil telefonic. A luat banii, i-a băgat în buzunar şi a dat să iasă din scara de bloc unde avea loc petrecerea.

„Ieşeam din scara blocului unde era botezul când m-au luat în primire doi inşi, pe care-i ştiu ca recidivişti, Cristian şi Marcel, şi fără să-mi spună vreun cuvânt mi-au dat câţiva pumni în figură. Iar după ce m-am prăbuşit m-au lovit cu picioarele. Între timp a venit şi tata într-un suflet de la botez şi i-a întrebat ce au avut cu mine, iar ei au spus că aşa au vrut ei şi l-au luat şi pe el la bătaie", povesteşte tânărul, aflat în incinta IML Cluj împreună cu unchiul său.

Tânărul arată că mai departe lucrurile au decurs astfel: a ajuns la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii, unde - după ce i-au făcut radiografie şi i-au acordat primul ajutor - medicii l-au ţinut preţ de câteva ore în perfuzii. Apoi, imediat ce s-a putut, cât de cât, mişca, s-a deplasat la secţia de poliţie din localitate, iar autorităţile l-au îndrumat pe băiat şi pe aparţinători să se adreseze mai departe, până la întocmirea plângerii penale, la Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca.

Însă, ajuns aici, medicii legişti au constatat că tânărul, pe lângă faptul că are capul umflat cât o baniţă, manifestă şi simptome îngrijorătoare, aşa că au hotărât să amâne eliberarea certificatului medico-legal până ce tânărul va mai trece printr-un consult specializat şi eventual o internare la Clinica de Chirurgie Maxilofacială din Cluj-Napoca.

„Suntem hotărâţi să mergem până la capăt şi să-i trimitem pe aceşti indivizi acolo unde le e locul, după gratii. I-au distrus nepotului meu, pur şi simplu, vacanţa şi după cum se vede e vorba de nişte complicaţii ale căror urmări nu le putem nici măcar bănui", declară îngrijorat unchiul victimei, înainte să pornească, împreună cu nepotul său, spre clinica indicată de către legişti.

Comenteaza