Asasinul unei englezoaice, prins în Cluj, condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie

Asasinul unei englezoaice, prins în Cluj, condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie

Tânărul care a omorât o englezoaică în 2013 și a fost prins anul acesta în municipiul Dej a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie, informează postul Sky News.

Cristian Sabou a recunoscut uciderea artistei Valerie Graves în locuinţa acesteia din Bosham (West Sussex). Românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă de o instanţă judiciară din Lewes şi va putea fi eliberat condiţionat abia după 24 de ani. El a fugit din Marea Britanie după comiterea crimei, fiind arestat preventiv şi extrădat din România în iulie 2019.

Recompensă de 30.000 de lire, crimă prezentată într-un documentar TV

Conform autorităților din Marea Britanie, Valerie Graves, de 55 de ani, a fost găsită moartă, în dimineața zilei de 30 decembrie 2013. Aceasta avea grijă de locuința unor prieteni pe perioada sărbătorilor de iarnă, proprietarii fiind plecați în vacanța de Crăciun. Conform oamenilor legii, moartea femeii a fost violentă.

Crima a fost prezentată în cadrul unui show TV de investigații intitulat "Crimewatch", sub denumirea "Unsolved: The Murder of Valerie Graves". De asemenea, au fost oferite recompense de 30.000 de lire pentru cei care pot oferi informații despre autorul omorului. 

În iulie 2019, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și cei de la Inspectoratului Județean Cluj au efectuat o percheziție în Dej, la domiciliul lui Sabou (27 de ani). Acesta a fost ulterior extrădat în Marea Britanie. Mai multe detalii, AICI!

Comenteaza