Asociația Pro Infrastructură, la masă cu DRDP Cluj. Se cere finanţare de la CNAIR pentru Tureni - A3 și DN1 şi reconstrucția podului din Turda

Asociația Pro Infrastructură, la masă cu DRDP Cluj. Se cere finanţare de la CNAIR pentru Tureni - A3 și DN1 şi reconstrucția podului din Turda

Asociația Pro Infrastructură continuă seria întâlnirilor cu Directia Regionala de Drumuri şi Poduri Cluj în care se discută stadiul proiectelor rutiere regionale și se prezentă idei și soluții tehnice și administrative expuse de internauţi în comunitatea forumului PeUndeMerg.ro. 

Proiectul regional cel mai important este DX "Someș Expres", capătul dinspre Turda. Este un viitor drum de legătură între A3 și DN1 în zona Tureni prin care se ocolește municipiul Turda.

"Licitația studiului de fezabilitate trebuie lansată de urgență, fiind deja o epopee veche de 5 ani. Cerem oficialilor CNAIR colaborarea mai bună cu DRDP Cluj pentru aprobarea finanțării: ultimul pas necesar înaintea licitației. Traficul din Turda e deja lent, iar finalizările autostrăzilor A10 și parțial A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut, ca în Sebeș înainte de 2013", transmite API. 

Tot în Turda, ar trebui să înceapă reconstrucția podului de pe DN1 unde se circulă la semafor, pe o singură bandă. Perioada de proiectare s-a încheiat. Circulația va fi închisă total pe o perioadă de câteva luni. "Solicităm DRDP Cluj să dea imediat startul lucrărilor", mai spun reprezentanţii ONG-ului pentru infrastructură. 

 

Comenteaza