Aspazia a lipist din nou de la procesul împotriva lui Radu Bica. Vezi ce au declarat martorii citaţi în dosar VIDEO

Aspazia a lipist din nou de la procesul împotriva lui Radu Bica. Vezi ce au declarat martorii citaţi în dosar VIDEO
Instanţa uremază să decidă în această seară dacă Radu Bica rămâne în arest sau va fi eliberat.

Avocatul bucureştean Bogdan Aldea, care a împrumutat-o pe Aspazia Droniuc cu banii despre care procurorii DNA spun că ar fi mită pentru vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost audiat în această seară de instanţă.

Deşi a fost citată din nou, Aspazia Droniuc a lipsit de la proces. Împreună cu cei doi, au fost citaţi în faţa instanţei şi soţii Cadar, cei care deţin în proprietate apartamentul pe care îl folosea Radu Bica şi spre care se îndrepta acesta când a fost arestat.

La proces a fost citat  şi Radu Raţiu, directorul Cluj Arena SA, având în vedere că Bica este acuzat de procurori că ar fi încercat să faciliteze obţinerea unui contract de mentenanţă pentru stadionul administrat de Cluj Arena SA.

Avocaţii lui Bica spun ca starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit în arest. Ei au declarat că Bica a fost internat săptămâna trecută la spitalul penitenciar din Dej pentru investigaţii cardiologice.

Avocaţii lui Bica, Abatol Pânzaru şi Tiberiu Ban, au cerut astăzi instanţei să-l elibereze pe clientul lor sub control judiciar şi să dispună înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a interzicerii părăsirii localităţii.

Bica a declarat în faţa instanţei că îşi menţine toate declaraţiile făcute până acum şi a cerut judecătorului să-l elibereze din arest. "Voi participa la toate şedinţele şi îmi voi da tot concursul pentru buna defăşurare a procesului", a spus Bica.

Avocaţii săi au prezentat astăzi instanţei câteva zeci de caracterizări făcute lui Bica de către cunoscuţii săi, prin care se arată că Bica nu ar prezenta un  pericol public dacă ar fi eliberat.

Ban a explicat totodată că Bica nu mai este nici vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie din care a fost înlocuit, şi şi-a dat demsiaia şi din partidul din care făcea parte PDL. "Acum este un simplu cetăţean", a spus Ban.

Instanţa uremază să decidă în această seară, dupa ora redactării acestei ştiri, dacă Bica rămâne în arest sau va fi eliberat.

 

Etichete
Comenteaza