Update ATACURI CIBERNETICE revendicate de ruși asupra site-urilor instituțiilor guvernamentale: gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro şi cfrcalatori.ro

ATACURI CIBERNETICE revendicate de ruși asupra site-urilor instituțiilor guvernamentale: gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro şi cfrcalatori.ro

Un val de atacuri cibernetice a vizat România în dimineaţa de vineri, 20 aprilie. Site-urile mai multor instituții din ţara noastră, între care Guvernul României, Ministerul Apărării Naţionale şi Poliţia de Frontieră au fost blocate. 

​Vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), a anunțat Guvernul.

„Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Între timp, accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.”, a mai precizat vineri Guvernul.

Aceste atacuri sunt folosite de hackeri pentru a face un site neoperaţional pentru câteva ore sau zile, respectiv nu pot fi accesate de public. 

-----------------------------------------------------

UPDATE:
Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat la Digi24 că atacul a blocat accesul utilizatorilor la pagină, nefiind afectate date sensibile sau confidențiale.

Atacul a fost revendicat de o grupare de hackeri ruși considerați apropiați de regimul de la Kremlin. ”Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul României”, a anunțat gruparea, pe Telegram.

Gruparea de criminalitate cibernetică ‘Killnet’ a justificat atacul pe un canal de comunicare de pe Telegram și este justificat de aceștia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia, trasmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Comenteaza