Atacat de pitbulli. Nişte inconştienţi au asmuţit câinii de luptă pe un tânăr şi pe animalul său de companie

Atacat de pitbulli. Nişte inconştienţi au asmuţit câinii de luptă pe un tânăr şi pe animalul său de companie
Incidentul s-a petrecut aseară. Victima a fost muşcată de mâini, dar a scăpat cu viaţă.

Cel atacat de câinii de luptă, lăsaţi liberi şi asmuţiţi asupra lui, este Alexandru G., în vârstă de 26 de ani, reprezentantul unei firme IT din Constanţa cu filială la Cluj-Napoca. Acesta povesteşte că aseară, în jurul orei 21.00 îşi plimba câinele, un maidanez, pe dealurile din preajma blocurilor din Baciu. La un moment dat au apărut doi tineri, însoţiţi de doi câini pitbull. Liberi, lipsiţi de lese şi botniţe.

„Unul din câinii celor doi, în momentul când ne-a zărit a şi năvălit pe noi, dar s-a retras după câteva momente. Nu a trecut decât puţin timp, am crezut că am scăpat şi ne-am trezit atacaţi de ambii câini, de data aceasta instigaţi de către proprietari. Ne-am luptat câteva minute cu ei, m-au muşcat de mâini şi m-au lovit la picior, intrând tare în mine, în momentele când mi-am apărat câinele. Numai strigătele disperate după ajutor şi apariţia unui bărbat care locuieşte la blocuri, i-au descurajat pe stăpânii celor doi pitbulli, determinându-i să le ordone retragerea," povesteşte, supărat, Alexandru.

Bărbatul mai spune că a anunţat de urgenţă poliţia din Baciu, iar un om al legii şi-a făcut apariţia, în scurt timp, la faţa locului. Rapid, acesta a reuşit să-i identifice pe proprietarii câinilor de luptă şi le-a administrat, ambilor, câte o amendă pentru că şi-au lăsat câinii fără lesă şi botniţă. Însă, supliciul tânărului constănţean, mutat la Cluj, nu s-a încheiat în seara respectivă: a fost nevoit să se deplaseze la U.P.U., apoi la Clinica de Boli Infecţioase, unde i-a fost administrat un vaccin antirabic. Acum, el mărturiseşte că vrea să meargă până la capăt pentru a-i lua pestăpânii câinilor, la răspundere, mai ales pentru că posesorii câinilor de luptă, văzându-l că sună la poliţie, l-au ameninţat cu moartea. "Aşa cum m-au sfătuit şi poliţiştii din Baciu, voi face plângere penală împotriva lor, dar numai după ce-mi va fi eliberat un certificat medico-legal," arată mai departe tânărul.

Însă, deocamdată, Alexandru va trebui să mai aştepte încă o zi eliberarea certificatului de către I.M.L. Cluj: medicul de la una din clinicile pe unde se perindase i-a pus anapoda o ştampilă pe fişa de examinare, astfel că joi, 18 iunie, în jurul orelor 13.30 victima mai aştepta pe coridoarele respectivei instituţii să i se pună ştampila pe locul cuvenit.

 

Comenteaza